Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kemalpaşa tatlısı
- 3,5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Çeyrek limon
Muhallebisi için
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
- 1 kase hindistan cevizi
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce şeker ve suyu derin bir tencereye alalım.
- Kemalpaşaları şekerli su kaynamaya başlayınca tencereye önce yarısını sonra diğer yarısını şeklinde bırakalım.
- Ocağın altını kısıp ara ara karıştırarak şişip şerbetini çekinceye kadar pişirelim.
- Borcama yada herhangi bir kaba alalım. Soğumasını bekleyelim.
- Diğer yandan muhallebi için sütü tencereye alalım.
- İçerisine un,şeker ve nişastayı ekleyelim.
- Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
- Ocaktan almadan vanilya ve tereyağını ilave edip ocağı kapatalım. Tekrar güzelce karıştıralım.
- Kemalpaşaları silikon kek kalıplarına tek tek yerleştirelim. (sizler direk borcama yada turta kabına da hazırlayabilirsiniz) üzerlerine muhallebiden dökelim ve buzdolabında 2-3 saat bekletelim.
- Soğuyan tatlıyı kalıptan çıkarıp hindistan cevizine bulayalım ve borcama dizelim üzerini dilediğimiz gibi süsleyip servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder