1 Nisan 2023 Cumartesi

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

 

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kemalpaşa tatlısı
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Muhallebisi için

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 1 kase hindistan cevizi

    Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce şeker ve suyu derin bir tencereye alalım.
  • Kemalpaşaları şekerli su kaynamaya başlayınca tencereye önce yarısını sonra diğer yarısını şeklinde bırakalım.
  • Ocağın altını kısıp ara ara karıştırarak şişip şerbetini çekinceye kadar pişirelim.
  • Borcama yada herhangi bir kaba alalım. Soğumasını bekleyelim.
  • Diğer yandan muhallebi için sütü tencereye alalım.
  • İçerisine un,şeker ve nişastayı ekleyelim.
  • Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
  • Ocaktan almadan vanilya ve tereyağını ilave edip ocağı kapatalım. Tekrar güzelce karıştıralım.
  • Kemalpaşaları silikon kek kalıplarına tek tek yerleştirelim. (sizler direk borcama yada turta kabına da hazırlayabilirsiniz) üzerlerine muhallebiden dökelim ve buzdolabında 2-3 saat bekletelim.
  • Soğuyan tatlıyı kalıptan çıkarıp hindistan cevizine bulayalım ve borcama dizelim üzerini dilediğimiz gibi süsleyip servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder