Patates Püresi Çanağında Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
Patates püresi için:
- 4-5 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı kaşar peyniri rendesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Tavuk sote için:
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet küçük boy kapya biber (ben koymadım siz koysanız daha lezzetli olur)
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı köri
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıcak su
Üzeri için:
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi ( isteğe göre ayarlanabilir)
Patates Püresi Çanağında Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri haşlayalım.
- Ardından kabuklarını soyalım ve tereyağını, kaşar peynirini, tuzunu ve karabiberini ekleyerek bir güzel ezelim.
- Ardından altı eşit parçaya bölelim ve bir tepsi içinde çanak şeklini verelim.
- Tavuk sote için yağı tavaya alalım ve kızınca tavukları koyalım.
- Tavuklar suyunu salıp çeksin.
- Daha sonra doğradığımız biberleri ve soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Biraz kavurduktan sonra salçayı ve baharatları ekleyerek karıştıralım.
- Suyunu da ekleyerek bir kaç dk daha pişirelim.
- Pişen tavuk sotemizi yaptığımız çanaklara paylaştıralım.
- Üzerlerine kaşar rendesi koyup 200 derecede kaşarlar iyice eriyene kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder