21 Nisan 2023 Cuma

Patates Püresi Çanağında Tavuk Sote Tarifi

 

Patates Püresi Çanağında Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Patates püresi için:

  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Tavuk sote için:

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet küçük boy kapya biber (ben koymadım siz koysanız daha lezzetli olur)
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıcak su

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi ( isteğe göre ayarlanabilir)

    Patates Püresi Çanağında Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri haşlayalım.
  • Ardından kabuklarını soyalım ve tereyağını, kaşar peynirini, tuzunu ve karabiberini ekleyerek bir güzel ezelim.
  • Ardından altı eşit parçaya bölelim ve bir tepsi içinde çanak şeklini verelim.
  • Tavuk sote için yağı tavaya alalım ve kızınca tavukları koyalım.
  • Tavuklar suyunu salıp çeksin.
  • Daha sonra doğradığımız biberleri ve soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Biraz kavurduktan sonra salçayı ve baharatları ekleyerek karıştıralım.
  • Suyunu da ekleyerek bir kaç dk daha pişirelim.
  • Pişen tavuk sotemizi yaptığımız çanaklara paylaştıralım.
  • Üzerlerine kaşar rendesi koyup 200 derecede kaşarlar iyice eriyene kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder