7 Nisan 2023 Cuma

Portakallı Kek Tarifi

 

Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler

(su bardağı ölçüsü 200 ml)

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Pişince üzerine:

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı şeker

    Portakallı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kekin tüm malzemelerinin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmeli.
  • Şeker ve yumurtalar 4-5 dakika çırpılır, sıvı yağ, süt, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi ilave edilir.
  • Ardından un, vanilin ve kabartma tozu elenerek eklenir, karıştırılır.
  • Tereyağı ile yağlanan kek kalıbına dökülür.
  • Kalıbı 2-3 kez zemine vurduktan 180 derecede ısınmış fırında pişirilir.
  • Kek pişerken 1 su bardağı portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve şekerli karışım ocağa alınır, şeker eridikten sonra altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
  • Pişen, ilk sıcaklığını kaybeden kek ters çevrildikten sonra soğuyan sos üzerine gezdirilir, dilimlenerek servis edilir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder