Vezir Parmağı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Bulamak için;
- İrmik
Vezir Parmağı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp ocağı açalım içine bir dilim limon atalım kaynamasını bekleyelim.
- Kaynadıktan sonra altını kısarak 10 dakika daha pişirelim.
- Daha sonra şerbeti soğumaya bırakalım.
- Hamuru için yoğurma kabına yoğurt, yumurta,şeker ve sıvı yağ ekleyip katıştıralım.
- Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağı, kabartma tozu, vanilya ve yavaş yavaş unu ilave ederek elimizle yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzda yuvarlayarak parmak şeklini verelim.
- Şekillendirdiğimiz hamurların her tarafını güzelce irmiğe bulayalım.
- Fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğimiz tatlılarımızı önceden ısıttığımız 170 derece fırında 30-35 dakika arası pişmeye bırakalım.
- Fırından çıkardığımız sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim.
- 1-2 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Daha sonra istediğimimiz gibi servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder