Su Böreği Tadında Peynirli Yufka Böreği 10 Dakikada Fırında Tarifi İçin Malzemeler
Sos için
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe soda
- 5 tane yufka
İç malzeme:
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 400 gr tulum peyniri
- Yarım demet maydanoz
Su Böreği Tadında Peynirli Yufka Böreği 10 Dakikada Fırında Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sos malzemelerini iyice çırpıyoruz.
- Tepsinin dibine yağlı kağıt seriyoruz.
- İlk katı tamamen açık bir şekilde yerleştiriyoruz.
- 2. Kat yufkayı tepsinin iç kısmına yerleştiriyoruz üzerine sos döküyoruz.
- 3 yufkayı seriyoruz.
- Üzerine peynirli karışımın yarısını döküyoruz ve kapatıyoruz.
- Sosu döktükten sonra 4 yufkayı da aynı şekilde seriyoruz.
- Üzerine iç karışımdan koyup onu da kapatıyoruz.
- Son yufkayı da yerleştirip koyduktan sonra sosu her yerine gelecek şekilde döküyoruz kenarlarda bıraktığımız yufka kısımlarını da kapatıp üzerine sos döktükten sonra dilimlere ayırıyoruz.
- Üzerine çörek otu ve susam döküp 200 derecede fırına koyuyoruz.Pişme süresi fırından fırına değişebilir o yüzden dikkatli kontrollü bir şekilde pişirilirse daha iyi olur.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder