Tavuklu Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet bostan patlıcanı (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Toz kırmızı biber
- Tuz
- 400 gram tavuk eti
- 1 büyük soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet domates rendesi (konserve kullandım)
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Pul biber
Beşamel sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Üzerine;
- Kaşar peyniri rendesi
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
Tavuklu Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları çok ince olmayacak şekilde dilimleyip acısının çıkması için tuzlu suda bekletelim. Ardından tepsiye dizip üzerlerine sıvı yağ, toz biber ve tuzu karıştırıp sürelim.
- Önceden ısıtılmış fırında yumuşayana kadar fırınlayalım. Bu sırada tencereye sıvı yağ ekleyip, tavukları alalım kavurmaya başlayalım. Ardından soğanları ve biberleri ekleyip kavurma işlemine devam edelim.
- Salçaları ekleyip biraz daha kavurduktan sonra domates rendesini ve baharatları ilave edelim. Bu şekilde de biraz daha pişirip, ocaktan alalım.
- Pişen patlıcanların orta kısımlarına çatalla bastırarak çukur oluşturalım. Çukurlara tavuklu harçtan koyalım.
- Beşamel sosu için; tavaya tereyağını alıp eritelim. Üzerine unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Un kavrulunca sütü ekleyip bir yandan hızlıca çırpalım.
- Tuzunu ve biberinide attıktan sonra patlicanlarin uzerlerine paylaştıralım. Sosun üzerlerine de kaşar peyniri rendesi ekleyip isteğe bağlı domates koyalım.
- Son olarak sosu için; salçayı ve suyu karıştırıp yemeğin aralarına gezdirelim. Önceden ısıttığımız 190 derecelik fırında peynirler iyice kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder