23 Nisan 2023 Pazar

Tavuklu Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma Tarifi

 

Tavuklu Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcanı (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz
  • 400 gram tavuk eti
  • 1 büyük soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates rendesi (konserve kullandım)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pul biber

Beşamel sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerine;

  • Kaşar peyniri rendesi

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su

    Tavuklu Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları çok ince olmayacak şekilde dilimleyip acısının çıkması için tuzlu suda bekletelim. Ardından tepsiye dizip üzerlerine sıvı yağ, toz biber ve tuzu karıştırıp sürelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında yumuşayana kadar fırınlayalım. Bu sırada tencereye sıvı yağ ekleyip, tavukları alalım kavurmaya başlayalım. Ardından soğanları ve biberleri ekleyip kavurma işlemine devam edelim.
  • Salçaları ekleyip biraz daha kavurduktan sonra domates rendesini ve baharatları ilave edelim. Bu şekilde de biraz daha pişirip, ocaktan alalım.
  • Pişen patlıcanların orta kısımlarına çatalla bastırarak çukur oluşturalım. Çukurlara tavuklu harçtan koyalım.
  • Beşamel sosu için; tavaya tereyağını alıp eritelim. Üzerine unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Un kavrulunca sütü ekleyip bir yandan hızlıca çırpalım.
  • Tuzunu ve biberinide attıktan sonra patlicanlarin uzerlerine paylaştıralım. Sosun üzerlerine de kaşar peyniri rendesi ekleyip isteğe bağlı domates koyalım.
  • Son olarak sosu için; salçayı ve suyu karıştırıp yemeğin aralarına gezdirelim. Önceden ısıttığımız 190 derecelik fırında peynirler iyice kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder