Zeytinyağlı Taze Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ayıklanmış taze bezelye
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kapya biber
- 1 adet çarliston biber
- 1 tatlı kaşığı biber ve domates karışık salçası
- 2 çay kaşığı kaya tuzu
- 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz tatlı biber, toz şeker
Zeytinyağlı Taze Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yıkadığımız bezelyeleri 15 dk haşlayıp süzelim.
- Diğer tarafta tencereye yağı koyalım küçük yemeklik doğranmış soğan koyalım bir dk kavuralım, salçaları ilave edelim karıştıralım.
- Soyup, küçük küp doğranmış havucu patatesi ekleyelim, çekirdeği çıkarıp, küçük doğranmış biberleri de ekleyelim bir iki dk kavuralım.
- Sonra oda sıcaklığında suyu verelim tuz, baharat serpelim karıştıralım, fokurdayınca tencereye bezelyeleri dökelim bir kere karıştıralım.
- Yine fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte havuçları patatesler pişene kontrol ederek pişirelim. Afiyet olsun.
- Servis tabağına alınca üzerine ince kıyılmış maydanoz serpelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder