1 Nisan 2023 Cumartesi

Zeytinyağlı Taze Bezelye Yemeği Tarifi

 

Zeytinyağlı Taze Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ayıklanmış taze bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 tatlı kaşığı biber ve domates karışık salçası
  • 2 çay kaşığı kaya tuzu
  • 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz tatlı biber, toz şeker

    Zeytinyağlı Taze Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yıkadığımız bezelyeleri 15 dk haşlayıp süzelim.
  • Diğer tarafta tencereye yağı koyalım küçük yemeklik doğranmış soğan koyalım bir dk kavuralım, salçaları ilave edelim karıştıralım.
  • Soyup, küçük küp doğranmış havucu patatesi ekleyelim, çekirdeği çıkarıp, küçük doğranmış biberleri de ekleyelim bir iki dk kavuralım.
  • Sonra oda sıcaklığında suyu verelim tuz, baharat serpelim karıştıralım, fokurdayınca tencereye bezelyeleri dökelim bir kere karıştıralım.
  • Yine fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte havuçları patatesler pişene kontrol ederek pişirelim. Afiyet olsun.
  • Servis tabağına alınca üzerine ince kıyılmış maydanoz serpelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder