Kavala Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 tane yumurta
- 1 tane vanilya
- 1 su bardağı badem ,isteğe göre ceviz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 ,5 su bardağı un (Kontrollü koyun)
Kavala Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bademleri iri bir şekilde çekiniz. Unu ve bademleri beraber kısık ateşte kavurunuz. Ve tamamen soğuyuncaya kadar bekleyiz.
- Yoğurma kabınızın içine tereyağını,sıvı yağını, yumurtayı,putra şekerini,vanilyayı,koyup karıştırınız.
- Bademi kavurmuş olduğunuz unu ve kabartma tozunuda ekleyip güzelce yoğurunuz eğer un az gelirse biraz normal un ekleyebilirsiniz.
- Yoğurmuş olduğunuz hamuru tezgaha alıp iki yağlı kağıt arasında fazla ince olmayacak şekilde açınız. İster kalıpla ister bardakla yarım ay şeklinde kesiniz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup şekil veriniz hamuru tepsiye diziniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü olarak pişiriniz.
- Tamamen soğuduktan sonra pudra şekeri serpiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder