11 Mayıs 2023 Perşembe

Ton Balıklı Makarna Tarifi

 

Ton Balıklı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet konserve ton balık (süzme ağırlık 160 gram)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım paket makarna (250 gr) (Kişi sayınıza göre ayarlayabilirsiniz)

Haşlamak için;

  • Sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

    Ton Balıklı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ton balıklı makarna için öncelikle yeşil biberleri yıkayıp içlerini çıkartalım ve küçük küçük doğrayalım.
  • Kırmızı biberleri de yıkayıp içini temizledikten sonra küçük küçük doğrayalım.
  • Tencere aldığımız kaynayan suyun içerisine tuzu ilave edelim. Ardından makarnayı ekleyelim ve arkasında yazan süre kadar haşlayalım. Benim makarnalarım 11 dakikada haşlandı.
  • Haşladığımız makarnaların suyunu süzmek üzere süzgeçten geçirelim.
  • Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım. Doğradığımız soğanları, yeşil ve kırmızı biberleri üzerine ekleyerek kavurmaya başlayalım.
  • Soğan ve biberler diriliğini kaybetmeye başladığında salçayı ve domatesi ilave edelim. Karıştırarak malzemeleri pişirmeye devam edelim.
  • Sosun kıvamını açmak için kaynayan makarna suyundan 1 kepçe kadar sosun içerisine ekleyelim.
  • Kaynayan sosun içerisine konserve ton balığını ilave edelim.
  • Üzerine kırmızı toz biber, karabiber ve tuz ekleyelim. Tüm malzemeyi güzelce karıştırarak 1-2 dakika daha pişirmeye devam edelim.
  • Son olarak suyunu süzdüğümüz makarnaları da sosa alalım ve makarnalar güzelce sosa bulanana kadar nazikçe karıştıralım.
  • Ton balıklı makarnamız servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder