Ton Balıklı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet konserve ton balık (süzme ağırlık 160 gram)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım paket makarna (250 gr) (Kişi sayınıza göre ayarlayabilirsiniz)
Haşlamak için;
- Sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Ton Balıklı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ton balıklı makarna için öncelikle yeşil biberleri yıkayıp içlerini çıkartalım ve küçük küçük doğrayalım.
- Kırmızı biberleri de yıkayıp içini temizledikten sonra küçük küçük doğrayalım.
- Tencere aldığımız kaynayan suyun içerisine tuzu ilave edelim. Ardından makarnayı ekleyelim ve arkasında yazan süre kadar haşlayalım. Benim makarnalarım 11 dakikada haşlandı.
- Haşladığımız makarnaların suyunu süzmek üzere süzgeçten geçirelim.
- Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım. Doğradığımız soğanları, yeşil ve kırmızı biberleri üzerine ekleyerek kavurmaya başlayalım.
- Soğan ve biberler diriliğini kaybetmeye başladığında salçayı ve domatesi ilave edelim. Karıştırarak malzemeleri pişirmeye devam edelim.
- Sosun kıvamını açmak için kaynayan makarna suyundan 1 kepçe kadar sosun içerisine ekleyelim.
- Kaynayan sosun içerisine konserve ton balığını ilave edelim.
- Üzerine kırmızı toz biber, karabiber ve tuz ekleyelim. Tüm malzemeyi güzelce karıştırarak 1-2 dakika daha pişirmeye devam edelim.
- Son olarak suyunu süzdüğümüz makarnaları da sosa alalım ve makarnalar güzelce sosa bulanana kadar nazikçe karıştıralım.
- Ton balıklı makarnamız servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder