Vişneli Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 çorba kaşığı sirke
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 3 çorba kaşığı su
- 1 tane yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un bende 2,5 su bardağı +2 çorba kaşığı (Kontrollü olun)
Sosu için
- 2 su bardağı vişne reçeli
Vişneli Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kabına un hariç bütün malzemelerimizi ekleyip unu da yavaş yavaş ekleyip hamurumuzu topluyalım.
- Hamurun 3/1 ini ayırıp buzluğa atıp yarım saat bekletelim.
- Hamurumuzu kalıbımıza yayalım ve çok kabarmasın diye çatallıyalım.
- Reçelimizi döşeyip kalan hamurumuzu rendeliyelim.
- 180 derecelik ısınmış fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.
- Üzerine sıcakken pudra şekeri serpiştirelim.
Not eğer konserve kullanacaksanız büyük bir konserve vişne 1,5 çorba kaşığı nişasta ve konservenin şekerine göre ayarlanıp pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder