Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilya
- Kakao
Kreması için;
- 1 paket hazır pastacı kreması
- 1 su bardağı süt
- 2 adet muz
- 1 paket damla çikolata
Süslemek için;
- Çilek
Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kremayı yapıp dolaba atalım. Bir kaba pastacı kreması ve sütü çırpalım. Muzları ince ince doğrayalım ve damla çikolatayla harmanlayalım dolapta soğumasını bekleyelim.
- Fırınımızı 170° de ayarlayalım kekimizi yapana kadar isinsin. Başka bir kapta yumurta, şeker ve vanilyayı köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sonrasında süt, yağ ekleyelim bir turda öyle çırpalım. Un, kabartma tozu ve kakoyuda ekleyelim kelepçeli kalıbımıza harcımızı dökelim fırında 170° de 30-35 dakika pişirelim.
- Pişen keki kalıptan çıkartıp ortadan keselim alt kısmı tekrar kalıbın içine koyalım ve çileklerimizi ortadan ikiye bölelim çileklerimizi dik bir şekilde dizelim.
- Sonrasında dolaptaki kremamızı sıvayalım kekin kalan üst kısmını isterseniz bütün koyabilirsiniz istersenizde ufalayıp serpebilirsiniz.
- Ben ufaladım ve dolapta 4 saat beklettim ama kekimizi streçlemeyi unutmayalım dolapta kek biraz sertleşebilir. Servis yapmadan önce dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder