7 Mayıs 2023 Pazar

Çilekli Pasta Tarifi

 

Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya
  • Kakao

Kreması için;

  • 1 paket hazır pastacı kreması
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet muz
  • 1 paket damla çikolata

Süslemek için;

  • Çilek

    Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kremayı yapıp dolaba atalım. Bir kaba pastacı kreması ve sütü çırpalım. Muzları ince ince doğrayalım ve damla çikolatayla harmanlayalım dolapta soğumasını bekleyelim.
  • Fırınımızı 170° de ayarlayalım kekimizi yapana kadar isinsin. Başka bir kapta yumurta, şeker ve vanilyayı köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Sonrasında süt, yağ ekleyelim bir turda öyle çırpalım. Un, kabartma tozu ve kakoyuda ekleyelim kelepçeli kalıbımıza harcımızı dökelim fırında 170° de 30-35 dakika pişirelim.
  • Pişen keki kalıptan çıkartıp ortadan keselim alt kısmı tekrar kalıbın içine koyalım ve çileklerimizi ortadan ikiye bölelim çileklerimizi dik bir şekilde dizelim.
  • Sonrasında dolaptaki kremamızı sıvayalım kekin kalan üst kısmını isterseniz bütün koyabilirsiniz istersenizde ufalayıp serpebilirsiniz.
  • Ben ufaladım ve dolapta 4 saat beklettim ama kekimizi streçlemeyi unutmayalım dolapta kek biraz sertleşebilir. Servis yapmadan önce dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder