7 Mayıs 2023 Pazar

Mozaik Pastası Tarifi

 

Mozaik Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı kakao tozu
  • 2 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 80 gram bitter çikolata
  • Yarım su bardağı kavrulmuş fındık içi, iri parçalar halinde (ceviz de olur)

Ayrıca;

  • 300 gram petibör bisküvi

Üzerine serpmek için;

  • Kakao tozu
  • Toz fıstık (isteğe bağlı)

Bardak ölçüsü: 200 ml  

Mozaik Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Süt, krema, kakao tozu ve şekeri tencereye alın ve sürekli çırparak orta ateşte ısıtın.
  2. Bitter çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın, ılımasını bekleyin.
  3. Bu arada petibör bisküvilerini elinizle iri parçalara bölüp karıştırma kabınıza alın.
  4. Fındıkları sosunuza ilave edip karıştırın.
  5. Sosu bisküvilerin üzerine döküp iyice karıştırın. Kuru bisküvi kalmasın.
  6. Küçük boy baton kek kalıbına streç folyo serin.
  7. Hazırladığınız harcı içine alın ve güzelce yayın.
  8. 5 saat derin dondurucuya kaldırın.
  9. Derin dondurucudan çıkartıp üzerine kakao tozu serpin. İsteğe bağlı toz fıstık ile süsledikten sonra dilimleyip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder