Mozaik Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 kutu sıvı krema (200 ml)
- 2 yemek kaşığı kakao tozu
- 2 tepeleme yemek kaşığı şeker
- 80 gram bitter çikolata
- Yarım su bardağı kavrulmuş fındık içi, iri parçalar halinde (ceviz de olur)
Ayrıca;
- 300 gram petibör bisküvi
Üzerine serpmek için;
- Kakao tozu
- Toz fıstık (isteğe bağlı)
Bardak ölçüsü: 200 ml
Mozaik Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt, krema, kakao tozu ve şekeri tencereye alın ve sürekli çırparak orta ateşte ısıtın.
- Bitter çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın, ılımasını bekleyin.
- Bu arada petibör bisküvilerini elinizle iri parçalara bölüp karıştırma kabınıza alın.
- Fındıkları sosunuza ilave edip karıştırın.
- Sosu bisküvilerin üzerine döküp iyice karıştırın. Kuru bisküvi kalmasın.
- Küçük boy baton kek kalıbına streç folyo serin.
- Hazırladığınız harcı içine alın ve güzelce yayın.
- 5 saat derin dondurucuya kaldırın.
- Derin dondurucudan çıkartıp üzerine kakao tozu serpin. İsteğe bağlı toz fıstık ile süsledikten sonra dilimleyip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder