Dilimleme Kızartma Yok! Çıtır Patates Cips Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük boy patates
- 1 küçük boy soğan
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 kahve fincanı su
- Tuz
Dilimleme Kızartma Yok! Çıtır Patates Cips Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesi küp küp doğrayıp, tencereye alalım. Üzerini geçecek miktarda su ekleyip ocağa alalım ve yumuşayana kadar haşlayalım.
- Haşlanan patatesleri mutfak robotuna alalım. Üzerine 1 küçük soğan ekleyelim. 1 fincan suyu da ekleyip püre kıvamını alana kadar çekelim.
- Eğer kıvamı çok katı gibiyse 1 fincan daha su ekleyip tekrar çekelim (ben ekleme yaptım) bu karışımı geniş bir kaba alıp üzerine nişasta, tuz ekleyip spatula ile iyice karıştıralım.
- Bu karışımı sıkma torbasına alalım. Ucunu küçücük kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde aralıklı olacak şekilde sıkalım.
- Üzerine bir yağlı kağıt daha kapatıp bardağın alt kısmıyla hafifçe bastırarak inceltelim ve bu şekilde fırına verelim.
- Aynı anda iki tepsiyi de fırına koyabilirsiniz. 140 derece fanlı fırında 45 dk pişirilir. Ya da 140 derece fanlı fırında 15 dakika sonrasında fırını 110 dereceye düşürüp, 30 dakika da o şekilde pişirebilirsiniz iki türlü de aynı sonucu alıyorsunuz.
- Pişme süresi tamamlandığında üzerindeki yağlı kağıdın kolayca ayrıldığını göreceksiniz. Mis gibi sağlıklı, kızartmadan çıtır çıtır pringles tadında incecik cipslerimiz hazır. Azıcık malzeme ile 5-6 tepsi elde ediliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder