Şehriyeli Havuçlu Mantar Çorbası (Terbiyeli) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram mantar
- 1 tane havuç
- 1 tane küçük soğan
- 3 yemek kaşığı arpa şehriye
- 6 su bardağı su (2 su bardağı tavuk suyu )
- Tuz
- İnce kıyılmış dereotu
Terbiyesi için;
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1.5 yemek kaşığı limon suyu
Şehriyeli Havuçlu Mantar Çorbası (Terbiyeli) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağı, rendelenmiş soğan ve rendelenmiş havuç eklenerek sotelenir. Birkaç dakika kavrulunca yarım ay şeklinde küçük doğranmış mantarlar eklenir.
- Mantarlar 2 – 3 dakika suyunu saldırmadan kavrulur. Üzerine tavuk suyu ve su eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan 10 dakika sonra içine arpa şehriyeler eklenir. Tuz atılır.
- Başka kasede limon suyu, un ve yumurta sarısı çırpılır. 1 kaşık kadar su eklenir. Tencereden kepçe ile çorba alınır ve terbiyeye eklenir. Hızlıca karıştırıldıktan sonra terbiye çorbaya eklenir. Bir taşım kaynatılır.
- İnce kıyılmış dereotu eklenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder