13 Mayıs 2023 Cumartesi

Şehriyeli Havuçlu Mantar Çorbası (Terbiyeli) Tarifi

 

Şehriyeli Havuçlu Mantar Çorbası (Terbiyeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram mantar
  • 1 tane havuç
  • 1 tane küçük soğan
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 6 su bardağı su (2 su bardağı tavuk suyu )
  • Tuz
  • İnce kıyılmış dereotu

Terbiyesi için;

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1.5 yemek kaşığı limon suyu

    Şehriyeli Havuçlu Mantar Çorbası (Terbiyeli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağı, rendelenmiş soğan ve rendelenmiş havuç eklenerek sotelenir. Birkaç dakika kavrulunca yarım ay şeklinde küçük doğranmış mantarlar eklenir.
  • Mantarlar 2 – 3 dakika suyunu saldırmadan kavrulur. Üzerine tavuk suyu ve su eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan 10 dakika sonra içine arpa şehriyeler eklenir. Tuz atılır.
  • Başka kasede limon suyu, un ve yumurta sarısı çırpılır. 1 kaşık kadar su eklenir. Tencereden kepçe ile çorba alınır ve terbiyeye eklenir. Hızlıca karıştırıldıktan sonra terbiye çorbaya eklenir. Bir taşım kaynatılır.
  • İnce kıyılmış dereotu eklenerek servis edilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder