Ekmek Banmalık Yahnili Yumurta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane kuru soğan
- 2 tane kapya ya da yeşil biber
- 1 yumurta (kişi sayısına göre)
- 2 tane domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağından biraz fazla sıcak su
- Zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı ucu kimyon
- 1 tutam karabiber
- Tuz
Üzerine;
- Beyaz peynir parçaları
- Maydanoz
- Kekik
Ekmek Banmalık Yahnili Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanlar yarım ay doğranır. Biberler uzun ince şerit yapılır. Tavaya biraz zeytinyağı ve tuz alınarak soğanlar yumuşayana kadar sotelenir.
- Biraz yumuşayınca biberler eklenir ve yumuşatılır. Üzerine baharatlar ve salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Üzerine rendelenen domates, tuz ve sıcak su eklenerek pişirilir. Suyunu biraz çekince kaşık markasıyla oyuklar açılır. İçine biraz sıvı yağ eklenerek yumurta kırılır.
- Üzerine hafif tuz eklenir ve beyazlar pişirilir. Üzerine beyaz peynir dilimleri eklenir. Yumurta pişince kekik ve maydanoz eklenerek servis edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder