Kolay Ve Hızlı Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı kısırlık bulgur
- 1 adet soğan
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- Yarım demet yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet limon
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Kolay Ve Hızlı Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3 su bardağı kısırlık bulgura üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip, üzerini kapatalım ve 30 dk dinlendirelim.
- 1 adet soğanı doğrayalım ve 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağda kavuralım. 5 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyip kavurmaya devam edelim.
- 2 tatlı kaşığı kimyon, pulbiber, karabiber ve tuz da ekledikten sonra 1-2 dk daha kaynatalım.
- Hazırladığımız salça sosu sıcakken, dinlenmiş olan bulgurumuza ekleyelim ve karıştıralım. Tekrar üzerini kapatıp, sosla da demlenmesini bekleyelim.
- Kısırımız soğuduktan sonra üzerine 1 limonun suyunu ve 2 yemek kaşığı nar ekşisi ilave edelim ve karıştıralım.
- Yarım demet yeşil soğan, yarım demet maydanoz ve 2 adet domatesi doğrayalım.
- Doğradığımız yeşillikleri de kısıra ekleyip karıştırdıktan sonra servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder