Fırında Çıtır Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 500 gram kıyma
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Bir tutam maydanoz
Üzerine;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı +su
- Susam
Fırında Çıtır Beyti Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğan, sarımsak ve biberleri ince ince doğrayalım.
- Kıymamızın üzerine ekleyelim.
- Tuzunu ve kimyonu verip kıymayı güzelce yoğuralım.
- Yufkamızın bir tanesini açıp ikiye katlayalım.
- İçini fırça yardımıyla zeytinyağı ile yağlayalım.
- Kıymalı harcı yufkanın düz olan yerine dizelim, rulo haline getirelim. (aynı gül böreği yapar gibi) bu yufkadan verev olacak şekilde parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Fırına vermeden üzerlerini yağlayıp susam serpebilirsiniz.
- 200 c° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Servis ederken altında sarımsaklı yoğurtla sunabilirsiniz, ayrıca ızgara sebzelerde çok yakışır 👌🏻.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder