Ev Yapımı Beyti Kebap Tarifi

 

Ev Yapımı Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1,5 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Lavaş hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un ( ele yapışan yumuşak )

Tereyağ sosu için;

  • 50 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz biber

Üst sosu için;

  • 100 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

    Ev Yapımı Beyti Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle etini yapmak için gerekli malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım ve 15 dakika dinlendirelim.
  • Bu arada lavaş hamuru için hamurumuzu yoğuralım, yumuşak ele yapışan bir hamur olmasını dikkat edelim. Yoğurduktan sonra üzerini kapatıp dinlenmeye alalım hamurumuzu.
  • Yoğurduktan sonra üzerini kapatıp dinlenmeye alalım hamurumuzu.
  • Daha sonra kıymamıza uzun uzun yassı şeklinde şekil verip tepsiye alalım.
  • 200 derecelik fırında 25-30 dakika pişirelim.
  • Köftelerimiz pişerken lavaş hamurundan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp oklavayla açalım tavada çok olmamak kaydıyla arkalı önlü pişirelim.
  • Bir bezin içine saralım ki yumuşak kalsın lavaşlar.
  • Bu arada tereyağı sosunu hazırlayalım.
  • Lavaşın üzerine sos sürelim ve kıymamızı ekleyip sardığımız beytilerimizi verev şeklinde keselim.
  • Kalan sosu beyninin üzerine sürelim ve 15-20 dakika beytilerimizi fırında kızartalım 200 derecede.
  • Bu arada üst sosu için gerekli malzemelerimizi hazırlayıp fırından çıkardığımız beytilerimizi servis tabağına alıp dizip sosu kaşık yardımıyla üzerine dökelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...