Lavantalı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 70 gram pirinç unu( 1 çay bardağı kadar )
- 1 yemek kaşığı lavanta
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1 paket krema
Sos için :
- 1 su bardağı dondurulmuş vişne ahududu karışımı
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1/4 (çeyrek) limonun suyu
- 1 bardak içme suyu
Lavantalı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için : sütün 1 bardak kadarlık kısmını bir sos tenceresine alın.
- İçine şeker ve pirinç ununu ekleyip, tel çırpıcı ile her şey iyice eriyene kadar tel çırpıcı ile çırpın.
- Üzerine kalan sütü ve kremayı ekleyin.
- Lavanta ve limon kabuğu rendesini bir tülbente sarıp, sosun içine bırakın ve sos koyulaşana kadar düşük ısıda kaynamaya bırakın.
- Sos için : ayrı bir tencereye, donmuş meyveleri, suyu, limon suyunu, şekeri koyun.
- Nişastayı biraz su ile çırpıp, sosun içine ilave edin ve koyulaşana kadar sosu karıştırın.
- Muhallebi koyulaşınca, lavanta kesesini içinden alın.
- Sunum kaplarına muhallebiyi paylaştırın.
- Biraz ılınınca üzerine yemek kaşığı ile meyveli sosu ekleyin.
- Tatlı oda ısısına gelince buzdolabında 3-4 saat soğutun ve afiyetle tüketim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder