15 Mayıs 2023 Pazartesi

Lavantalı Muhallebi Tarifi

 

Lavantalı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 70 gram pirinç unu( 1 çay bardağı kadar )
  • 1 yemek kaşığı lavanta
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 1 paket krema

Sos için :

  • 1 su bardağı dondurulmuş vişne ahududu karışımı
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1/4 (çeyrek) limonun suyu
  • 1 bardak içme suyu

    Lavantalı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için : sütün 1 bardak kadarlık kısmını bir sos tenceresine alın.
  • İçine şeker ve pirinç ununu ekleyip, tel çırpıcı ile her şey iyice eriyene kadar tel çırpıcı ile çırpın.
  • Üzerine kalan sütü ve kremayı ekleyin.
  • Lavanta ve limon kabuğu rendesini bir tülbente sarıp, sosun içine bırakın ve sos koyulaşana kadar düşük ısıda kaynamaya bırakın.
  • Sos için : ayrı bir tencereye, donmuş meyveleri, suyu, limon suyunu, şekeri koyun.
  • Nişastayı biraz su ile çırpıp, sosun içine ilave edin ve koyulaşana kadar sosu karıştırın.
  • Muhallebi koyulaşınca, lavanta kesesini içinden alın.
  • Sunum kaplarına muhallebiyi paylaştırın.
  • Biraz ılınınca üzerine yemek kaşığı ile meyveli sosu ekleyin.
  • Tatlı oda ısısına gelince buzdolabında 3-4 saat soğutun ve afiyetle tüketim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder