Pirinç Yahnisi Tarifi İçin Malzemeler
- ️400 gram dana eti
- ️1,5 su bardağı pirinç (bardak başına 220ml)
- ️2 adet kuru soğan (doğranmış)
- ️2 yemek kaşığı tereyağı
- ️800 ml et suyu
Pirinç Yahnisi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Dana etini bir tavada kızartın.
- Soğanı ilave edip birlikte soteleyin.
- İkinci bir tavada yıkanmış pirinç ile tereyağını kavurun.
- Pirincin üzerine kavrulan etleri ekleyin ve tekrar soteleyin. 800 ml et suyunu ilave edin.
- Et suyu tuzlu olduğu için normalde ilave baharat gerekmez.
- Kapağı kapalı olarak yaklaşık 25 dakika kısık ateşte pişirin.
- Daha sonra 1 saat dinlenmeye bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder