Pirinç Yahnisi Tarifi

 

Pirinç Yahnisi Tarifi İçin Malzemeler

  • ️400 gram dana eti
  • ️1,5 su bardağı pirinç (bardak başına 220ml)
  • ️2 adet kuru soğan (doğranmış)
  • ️2 yemek kaşığı tereyağı
  • ️800 ml et suyu

    Pirinç Yahnisi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Dana etini bir tavada kızartın.
  • Soğanı ilave edip birlikte soteleyin.
  • İkinci bir tavada yıkanmış pirinç ile tereyağını kavurun.
  • Pirincin üzerine kavrulan etleri ekleyin ve tekrar soteleyin. 800 ml et suyunu ilave edin.
  • Et suyu tuzlu olduğu için normalde ilave baharat gerekmez.
  • Kapağı kapalı olarak yaklaşık 25 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Daha sonra 1 saat dinlenmeye bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...