5 Mayıs 2023 Cuma

Güveçte Patates Püreli Et Sote Tarifi

 

Güveçte Patates Püreli Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kuşbaşı et
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ etiniz yağlıysa yağı azaltabilirsiniz
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates (yada 4 yemek kaşığı domates sos )
  • Tuz karabiber pul biber

Püresi için

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz karabiber

Üzerine

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Güveçte Patates Püreli Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eti tencereye koyup ocağa alalım.
  • Önce harlı ateşte sürekli karıştırarak kavuralım.
  • Sonra yumuşayana kadar pişirelim.
  • İhtiyaç halinde sıcak su ilavesi yapın.
  • Suyunu çekip kavrulduktan sonra yağını ilave edelim.
  • Diğer tarafta soğan ve biberleri doğrayalım.
  • Ete ekleyip kavuralım.
  • En son domates sosunu üzerine dökelim baharatları ilave edip 5-6 dakika daha pişirip ocağı kapatalım.
  • Patatesleri soyup yıkayalım dörde bölüp tencereye alalım.
  • Üzerini geçecek kadar su koyup haşlamaya bırakalım.
  • Haşlanan patateslerin fazla suyunu süzdürelim üzerine süt tereyağ ve baharatları ekleyelim.
  • Patates ezici ile iyice püre haline getirelim.
  • Güveç kaplarına püreyi pay edelim.
  • Üzerine et soteyi de paylaştıralım.
  • Fırın tepsisine güveçleri koyalım.
  • Tepsiye 2 su bardağı su dökelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derece 15 dakika kadar pişirelim.
  • Fırından çıkardığımız güveçlere kaşar rendesi serpiştirelim.
  • Tekrar fırına verip kaşarlar eriyip kızarınca fırından çıkaralım.
  • İlk sıcağı geçince servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder