Kolay Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gr tereyağı yada margarin
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı un un (Miktarı yumurtanın büyüklüğüne ununuzun kalitesine göre değişkenlik gösterebilir)
- 80 gr sütlü çikolata
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Kolay Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına al öncelikle oda ısısında bulunan tereyağını alalım un ve kabartma tozu, vanilya hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına ekleyip karıştıralım.
- Vanilya ve kabartma tozunu ve azar azar un ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Şekil vermek için bir çatal yardımı ile kurabiyelerin üzerine bastırıp şeklini verelim.
- 170 derecelik fırında 20-25 dakika pişirelim.
- Pişen kurabiyeleri ilk 10 dakika hiç ellemeden soğumaya bırakalım.
- Benmari usulü eritilmiş sütlü çikolataya önce batırıp sonrasında hindistan cevizine bulayıp 10-15 dakika çikolatasının donmasını bekleyip servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder