Perişan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı nişasta
- 3,5-4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı damla çikolata
Perişan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Perişan kurabiyemiz için öncelikle derin bir kaba damla çikolata hariç bütün malzemeleri ekleyelim yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- En son üzerine damla çikolatasını ekleyip hafif bi karıştırdıktan sonra istediğiniz şekli verebilirsiniz.
- Ben şekil vermeden direk bi kaşık yardımıyla yağlı kağıt serdiğim tepsiye koyuyorum.
- Önceden ısıtılmış 175°c fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder