Havuçlu Cezerye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo havuç
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- Hindistan cevizi
Havuçlu Cezerye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havuçları halka şeklinde kesip bir tencere içerisine alın.
- Üzerine su ekleyip orta ateşte yumuşayana kadar kaynatın.
- Yumuşayan havuçların suyunu süzüp robottan geçirin.
- Püre olan havucu yapışmaz bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
- Suyunu salıp çekene kadar 10 dakika kadar pişirin.
- Üzerine yarım su bardağı suyla karıştırmış olduğunuz nişastalı suyu ekleyin karıştırmaya devam edin.
- Şekerini de ekleyip tekrar pişirin.
- Suyunu tamamen çekip iyice kavrulması gerekiyor.
- Son olarak çekilmiş cevizi de ekleyip 5 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın.
- Tamamen soğuduktan sonra bir tepsi veya borcamın içini buzdolabı poşeti ile kaplayın.
- Soğuyan harcımızı borcama güzelce yayın. Ellerini hafif ıslatıp bastırarak düzeltebilirsiniz.
- Sonrasında üzerini kapatıp 1 gece buzdolabında dinlendirin tamamen şekillenip kalıp gibi olacak.
- Dinlenen cezeryeyi hindistan cevizi tozu serpmiş olduğunuz tepsinin üzerine alın istediğiniz gibi şekil vererek dilimleyin.
- İki tarafına da hindistan cevizi serptikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Püf noktası: helva kavurur gibi ne kadar uzun süre pişirseniz o kadar lezzetli oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder