Havuçlu Cezerye Tarifi

 

Havuçlu Cezerye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo havuç
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • Hindistan cevizi

    Havuçlu Cezerye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuçları halka şeklinde kesip bir tencere içerisine alın.
  • Üzerine su ekleyip orta ateşte yumuşayana kadar kaynatın.
  • Yumuşayan havuçların suyunu süzüp robottan geçirin.
  • Püre olan havucu yapışmaz bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Suyunu salıp çekene kadar 10 dakika kadar pişirin.
  • Üzerine yarım su bardağı suyla karıştırmış olduğunuz nişastalı suyu ekleyin karıştırmaya devam edin.
  • Şekerini de ekleyip tekrar pişirin.
  • Suyunu tamamen çekip iyice kavrulması gerekiyor.
  • Son olarak çekilmiş cevizi de ekleyip 5 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın.
  • Tamamen soğuduktan sonra bir tepsi veya borcamın içini buzdolabı poşeti ile kaplayın.
  • Soğuyan harcımızı borcama güzelce yayın. Ellerini hafif ıslatıp bastırarak düzeltebilirsiniz.
  • Sonrasında üzerini kapatıp 1 gece buzdolabında dinlendirin tamamen şekillenip kalıp gibi olacak.
  • Dinlenen cezeryeyi hindistan cevizi tozu serpmiş olduğunuz tepsinin üzerine alın istediğiniz gibi şekil vererek dilimleyin.
  • İki tarafına da hindistan cevizi serptikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
  • Püf noktası: helva kavurur gibi ne kadar uzun süre pişirseniz o kadar lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...