İki Renkli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı irmik
- 2 çay bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üst katmanı için;
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı kakao
Üzerine:
- Dondurma veya kremşanti
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
İki Renkli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kabına un kabartma tozu hariç diğer bütün malzemeleri alıp güzelce çırpalım.
- Daha sonra unumuzu ve kabartma tozunu ilave edelim kek hamurumuzu hazırladıktan sonra yağlanmış büyük fırın tepsisine dökelim .
- 170 derece fırında 35 dakika pişirelim.
- Tatlımız fırında pişerken şerbetimizi hazırlayalım, şekeri ve suyu tencereye alalım 10 dakika orta gözde kaynatalım ılımaya bırakalım.
- Fırından çıkan tatlımın ilk 5 dakika sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbetimizi dökelim.
- Çekmesi için dinlendirelim.
- Şerbetini çeken tatlımızı su bardağı yardımıyla yuvarlak şekilde çıkaralım.
- Arta kalan kenar kısımları bir tabağa alalım.
- Üzerine kakao ve hindistan cevizinin dökelim ,güzelce karıştıralım .
- Bardakla çıkardığımız tatlılarımızı ayrı bir tepsiye dizelim.
- Üzerine hazırladığımız kakaolu harçtan bir parmak kalınlığında yerleştirelim bütün hepsinin üzerine serdikten sonra son olarak dilerseniz ister dondurma ile ister krem şantiyle servis edebilirsiniz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder