11 Mayıs 2023 Perşembe

İki Renkli Tatlı Tarifi

 

İki Renkli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üst katmanı için;

  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı kakao

Üzerine:

  • Dondurma veya kremşanti

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su

    İki Renkli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karıştırma kabına un kabartma tozu hariç diğer bütün malzemeleri alıp güzelce çırpalım.
  • Daha sonra unumuzu ve kabartma tozunu ilave edelim kek hamurumuzu hazırladıktan sonra yağlanmış büyük fırın tepsisine dökelim .
  • 170 derece fırında 35 dakika pişirelim.
  • Tatlımız fırında pişerken şerbetimizi hazırlayalım, şekeri ve suyu tencereye alalım 10 dakika orta gözde kaynatalım ılımaya bırakalım.
  • Fırından çıkan tatlımın ilk 5 dakika sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbetimizi dökelim.
  • Çekmesi için dinlendirelim.
  • Şerbetini çeken tatlımızı su bardağı yardımıyla yuvarlak şekilde çıkaralım.
  • Arta kalan kenar kısımları bir tabağa alalım.
  • Üzerine kakao ve hindistan cevizinin dökelim ,güzelce karıştıralım .
  • Bardakla çıkardığımız tatlılarımızı ayrı bir tepsiye dizelim.
  • Üzerine hazırladığımız kakaolu harçtan bir parmak kalınlığında yerleştirelim bütün hepsinin üzerine serdikten sonra son olarak dilerseniz ister dondurma ile ister krem şantiyle servis edebilirsiniz .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder