Mantı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
2 kişilik tarif için:
- 2 adet yufka
- 100-150 gram kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- Sıvı yağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Pulbiber
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
- Kızdırdığımız yağ ve pul biber
Mantı Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıymayı uygun bir tavaya alıp suyunu salıp çekmeye başlarken içine sıvı yağını ve küçük küçük doğradığımız soğanları ekleyip soğanlar pişene kadar kavuralım. (patatesli yapmak isterseniz 2 patatesi haşlayıp ezip soğan bir tur yağda kavurup patates ve baharatları ekleyip enfes bir iç harcı elde edebilirsiniz. ).
- En son baharatları ekleyip iç harcımızı elde edelim.
- Bir yufkayı serip iç harcımızı ekleyip saralım.
- Hazırladığımız mantı gözlemeleri yağladığımız tavada arkalı önlü güzelce kızarana kadar pişirelim.
- Pişen mantı gözlememize en son sarımsaklı yoğurt ve kızdırdığımız biberli yağı döküp servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder