7 Mayıs 2023 Pazar

Tavuklu Ispanaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

 

Tavuklu Ispanaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kemiksiz but
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Yarım soğan
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı su
  • 1 bağ ıspanak
  • 200 ml. krema
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tutam tuz

Semiz otu salatası için;

  • 1 bağ semiz otu
  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz

    Tavuklu Ispanaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 4 adet kemiksiz tavuk butunun üzerine bıçakla çizikler atalım, üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyip yarım saat dinlendirelim.
  • Kızgın tavada tavukların her iki tarafını da kızartalım. Tavadan almaya yakın, her iki tarafına da kırmızı toz biber serpelim. Tavukları kenara alalım.
  • Tavukları pişirdiğimiz tavaya, doğradığımız soğanı allım ve kavuralım. Kavrulan soğanlara 1 su bardağı arpa şehriyeyi ilave edip şehriyelerin rengi hafif koyulaşana kadar kavuralım.
  • Şehriyeler yeterince kavrulunca üzerine 2 su bardağı su ilave edelim ve sırasıyla kalın doğradığımız ıspanakları ve tavukları üzerine dizelim.
  • Tavanın kapağını kapatmadan, suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Suyunu çektiğinde, tavukları tekrar üzerinden alalım ve 200 ml krema, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı limon suyu ve tuz ekleyip karıştıralım.
  • En son aşamada tavukları tekrar tavaya alıp kısık ateşte 10 dk daha pişirelim.
  • Pilavı tabağa alıp, üzerine tavuk parçalarını koyarak servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder