Tavuklu Ispanaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet kemiksiz but
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kırmızı toz biber
- Yarım soğan
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı su
- 1 bağ ıspanak
- 200 ml. krema
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tutam tuz
Semiz otu salatası için;
- 1 bağ semiz otu
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
Tavuklu Ispanaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 4 adet kemiksiz tavuk butunun üzerine bıçakla çizikler atalım, üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyip yarım saat dinlendirelim.
- Kızgın tavada tavukların her iki tarafını da kızartalım. Tavadan almaya yakın, her iki tarafına da kırmızı toz biber serpelim. Tavukları kenara alalım.
- Tavukları pişirdiğimiz tavaya, doğradığımız soğanı allım ve kavuralım. Kavrulan soğanlara 1 su bardağı arpa şehriyeyi ilave edip şehriyelerin rengi hafif koyulaşana kadar kavuralım.
- Şehriyeler yeterince kavrulunca üzerine 2 su bardağı su ilave edelim ve sırasıyla kalın doğradığımız ıspanakları ve tavukları üzerine dizelim.
- Tavanın kapağını kapatmadan, suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çektiğinde, tavukları tekrar üzerinden alalım ve 200 ml krema, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı limon suyu ve tuz ekleyip karıştıralım.
- En son aşamada tavukları tekrar tavaya alıp kısık ateşte 10 dk daha pişirelim.
- Pilavı tabağa alıp, üzerine tavuk parçalarını koyarak servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder