Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 3 adet orta boy elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı ceviz
Hamuru için;
- 250 gram margarin (oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta (ben buğday kullandım)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un (kulak memesi kıvamı olana kadar ekleyelim)
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce iç harcı hazırlayalım. Elmaları rendeleyip uygun bir tavaya alalım. Suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştıralım.
- Sonra şekeri ekleyelim. Şeker de özdeşleştiğinde tarçın ve cevizi ekleyelim. Bir iki dk daha karıştırıp ocaktan alalım. Çabuk soğuması için piştiği tavadan alalım ve kenara bırakalım.
- Ardından hamuru yapmaya başlayalım. Margarin, yumurta, yoğurt ve sütü yoğurmaya başlayalım.
- Sonra pudra şekeri, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurmaya devam edelim. En son unu aldığı kadar ekleyelim ve kulak memesi olana kadar yoğuralım. Şekil verme işlemine geçelim.
- Kare bir hamur elde edelim. Pizza kesici veya bıçak kullanabilirsiniz.
- Daha sonra 4 eşit parçaya bölelim. Sağ üst ve sol alt kareye eşit incelikte kesikler atalım. Sağ alt kareye iç harcımızı koyalım ve sol üst kareyi üzerine kapatalım.
- Bir adet sağ üstteki şeritten birini alalım ve iç harcın olduğu kareye yapıştıralım daha sonra sol alttan bir şerit alalım iç harcın olduğu kareye yapıştıralım.
- Bu işlemi sırayla şeritler bitene kadar tekrarlayalım. İkinci bir şekil olarak yuvarlak bir hamur elde edelim.
- Üst kısmına tamamen sınıra kadar kesmeyecek şekilde çizikler atalım. Çizik atmadığımız kısma iç harç koyup yuvarlayalım ve hilal şeklini verelim.
- Üçüncü şekil olarak elde ettiğimiz yuvarlak hamuru 8 eşit parçaya bölelim. Geniş kısmına iç harç koyalım ve sivri uca doğru yuvarlayalım.
- Şekil verdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırına pişmeye verelim.
- Altları ve üzerleri hafif pembeleştiğinde olmuş demektir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyelim. Herkese afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder