17 Mayıs 2023 Çarşamba

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 3 adet orta boy elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı ceviz

Hamuru için;

  • 250 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta (ben buğday kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un (kulak memesi kıvamı olana kadar ekleyelim)

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce iç harcı hazırlayalım. Elmaları rendeleyip uygun bir tavaya alalım. Suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştıralım.
  • Sonra şekeri ekleyelim. Şeker de özdeşleştiğinde tarçın ve cevizi ekleyelim. Bir iki dk daha karıştırıp ocaktan alalım. Çabuk soğuması için piştiği tavadan alalım ve kenara bırakalım.
  • Ardından hamuru yapmaya başlayalım. Margarin, yumurta, yoğurt ve sütü yoğurmaya başlayalım.
  • Sonra pudra şekeri, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurmaya devam edelim. En son unu aldığı kadar ekleyelim ve kulak memesi olana kadar yoğuralım. Şekil verme işlemine geçelim.
  • Kare bir hamur elde edelim. Pizza kesici veya bıçak kullanabilirsiniz.
  • Daha sonra 4 eşit parçaya bölelim. Sağ üst ve sol alt kareye eşit incelikte kesikler atalım. Sağ alt kareye iç harcımızı koyalım ve sol üst kareyi üzerine kapatalım.
  • Bir adet sağ üstteki şeritten birini alalım ve iç harcın olduğu kareye yapıştıralım daha sonra sol alttan bir şerit alalım iç harcın olduğu kareye yapıştıralım.
  • Bu işlemi sırayla şeritler bitene kadar tekrarlayalım. İkinci bir şekil olarak yuvarlak bir hamur elde edelim.
  • Üst kısmına tamamen sınıra kadar kesmeyecek şekilde çizikler atalım. Çizik atmadığımız kısma iç harç koyup yuvarlayalım ve hilal şeklini verelim.
  • Üçüncü şekil olarak elde ettiğimiz yuvarlak hamuru 8 eşit parçaya bölelim. Geniş kısmına iç harç koyalım ve sivri uca doğru yuvarlayalım.
  • Şekil verdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırına pişmeye verelim.
  • Altları ve üzerleri hafif pembeleştiğinde olmuş demektir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyelim. Herkese afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder