17 Mayıs 2023 Çarşamba

Yiyebileceğiniz En İyi Vişneli Islak Kek Tarifi

 

Yiyebileceğiniz En İyi Vişneli Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker (125g)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı dark kakao
  • 2 su bardağı vişne
  • 1 su bardağı damla çikolata

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya

    Yiyebileceğiniz En İyi Vişneli Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Vişneli kek için uygun bir kap içerisine yumurta ve şeker alınarak iyice çırpılır.
  • Ardından sırasıyla sıvı yağ ve yoğurdu eklenir tekrar çırpılır.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao eklenip tekrar çırpılır.
  • Uygun bir kaseye vişneler alınır. Üzerine un eklenir ve kaşıkla vişneleri ezmeden karıştırılır.
  • Hazırlanan kek hamurunun içerisine son olarak çikolata ve una bulanmış vişneler eklenir. Spatula yardımı ile güzelce karıştırılır.
  • Yağlanmış ve unlanmış olan borcama kek harcı alınır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 – 30 dakika kontrollü pişirilir.
  • Sosu için vanilya dışındaki tüm malzemeleri orta ateşte sürekli çırparak pişirilir.
  • Kaynayınca vanilyayı ekleyip 5 dk üstü kapalı bekletilir.
  • İlk sıcağı çıkan ve dilimlenen kekin her yerine gelecek şekilde sos dökülür. Ardından sosunu güzelce çekmesi için 2 saat kadar dinlenmeye bırakılır.
  • Dinlenen vişneli ıslak keki süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder