Yiyebileceğiniz En İyi Vişneli Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker (125g)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı dark kakao
- 2 su bardağı vişne
- 1 su bardağı damla çikolata
Sosu için;
- 1,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
Yiyebileceğiniz En İyi Vişneli Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Vişneli kek için uygun bir kap içerisine yumurta ve şeker alınarak iyice çırpılır.
- Ardından sırasıyla sıvı yağ ve yoğurdu eklenir tekrar çırpılır.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao eklenip tekrar çırpılır.
- Uygun bir kaseye vişneler alınır. Üzerine un eklenir ve kaşıkla vişneleri ezmeden karıştırılır.
- Hazırlanan kek hamurunun içerisine son olarak çikolata ve una bulanmış vişneler eklenir. Spatula yardımı ile güzelce karıştırılır.
- Yağlanmış ve unlanmış olan borcama kek harcı alınır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 – 30 dakika kontrollü pişirilir.
- Sosu için vanilya dışındaki tüm malzemeleri orta ateşte sürekli çırparak pişirilir.
- Kaynayınca vanilyayı ekleyip 5 dk üstü kapalı bekletilir.
- İlk sıcağı çıkan ve dilimlenen kekin her yerine gelecek şekilde sos dökülür. Ardından sosunu güzelce çekmesi için 2 saat kadar dinlenmeye bırakılır.
- Dinlenen vişneli ıslak keki süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder