Orijinal Browni (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane büyük boy yumurta ( küçükse 4 kullanabilirsiniz)
- 240 gram toz şeker ( 1,5 su bardağı)
- 320 gram bitter çikolata
- 125 gram tereyağı ( oda sıcaklığında)
- 93 gram un ( bir su bardağından bir serçe parmağı eksik)
- 1 paket vanilya
- 25 gram kakao (yaklaşık 2 yemek kaşığı)
- Yarım çay kaşığı tuz (ben orijinal olması için sade yaptım dilerseniz kuru meyve,kuru yemiş ekleyebilirsiniz)
Orijinal Browni (Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda sıcaklığında yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
- Çikolatayı benmari usulü eritelim,üzerine tereyağını ekleyip ocaktan alalım güzelce yedireli.
- Mikseri bırakalım,bir spatula yardımıyla çikolatalı harcı çırptığımız yumurtaya ilave edelim.
- Üzerine eleyerek kakao, un, vanilya ve tuzu ekleyip yavaşça altan üste doğru yumurtayı söndürmeden unu yedirelim.
- Unlu karışım tamamen kaybolduğunda karıştırma işlemi tamamdır.
- Fırın kabına yağlı kağıt serelim ( ben dikdörtgen büyük boy borcam kap kullandım) yağlı kağıdın üzerinide peçete yardımıyla biraz yağlayalım, kekimizi döküp yayalım.
- Önceden ısıttığımız 18o derece fırında 25 dakika kontrollü olarak pişirelim, üzeri kaymaksı bir tabaka tutup hafif çatlamalar olduysa browni pişmiş demektir.
- Fırından alıp oda sıcaklığına gelene kadar soğutalım,sonrasında yağlı kağıttan çıkararak dilimleyip servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder