Tavada Makarna Böreği Tarifi

 

Tavada Makarna Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su

Makarnası için ;

  • 3 su bardağı küçük fiyonk makarna

Sosu için ;

  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 küçük çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı un

Arası üstü altı için ;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Peynirli içi;

  • 125 gr sert rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz

    Tavada Makarna Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Makarnayı 10 dk haşlayıp süzelim, soğuması için bir tabağa alalım.
  • Hamur için derin bir kaba unu koyalım, ortasını havuz yapalım.
  • Diğer malzemeleri koyup yoğuralım, hamuru 10 dk dinlendirelim.
  • Sonra ikiye bölelim ,önce merdane ile açalım ,sonra oklava açalım .
  • Tavayı yağlayalım yufka ne kalın ne ince olacak .
  • Yufkayı tavaya serbest bırakarak tavaya serelim, soğuyan haşlanmış makarnayı ikiye bölelim.
  • Bir kısmını dökelim ,sos malzemeleri iyice çırpalım .
  • Peynirli içi serpelim kalan makarnayı serelim.
  • Tekrar sostan gezdirerek dökelim, ikinci yufkayı da üzerine serbest olarak serelim kenarlarını bıçakla keselim iç kısmına doğru düzeltelim .
  • Üzerine eritilmiş tereyağı sıvı yağı gezdirerek orta ateşte tavayı gezdirerek kızartalım.
  • Sonra kapakla alt üst edelim, o tarafını gezdirerek kızartalım, sonra servis tabağına alalım 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...