Tavada Makarna Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık su
Makarnası için ;
- 3 su bardağı küçük fiyonk makarna
Sosu için ;
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 küçük çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı un
Arası üstü altı için ;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Peynirli içi;
- 125 gr sert rendelenmiş beyaz peynir
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Tavada Makarna Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Makarnayı 10 dk haşlayıp süzelim, soğuması için bir tabağa alalım.
- Hamur için derin bir kaba unu koyalım, ortasını havuz yapalım.
- Diğer malzemeleri koyup yoğuralım, hamuru 10 dk dinlendirelim.
- Sonra ikiye bölelim ,önce merdane ile açalım ,sonra oklava açalım .
- Tavayı yağlayalım yufka ne kalın ne ince olacak .
- Yufkayı tavaya serbest bırakarak tavaya serelim, soğuyan haşlanmış makarnayı ikiye bölelim.
- Bir kısmını dökelim ,sos malzemeleri iyice çırpalım .
- Peynirli içi serpelim kalan makarnayı serelim.
- Tekrar sostan gezdirerek dökelim, ikinci yufkayı da üzerine serbest olarak serelim kenarlarını bıçakla keselim iç kısmına doğru düzeltelim .
- Üzerine eritilmiş tereyağı sıvı yağı gezdirerek orta ateşte tavayı gezdirerek kızartalım.
- Sonra kapakla alt üst edelim, o tarafını gezdirerek kızartalım, sonra servis tabağına alalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder