17 Mayıs 2023 Çarşamba

Mercimekli Bulgur Pilavı (İkili Şahane Lezzet) Tarifi

 

Mercimekli Bulgur Pilavı (İkili Şahane Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı margarin/ tereyağ
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Mercimekli Bulgur Pilavı (İkili Şahane Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bulguru güzelce soğuk su ile yıkayalı ve süzelim.
  • Margarini ve sıvı yağı tencereye alıp mercimekleri kavurmaya başlayalım.
  • Kavrulan mercimeklerin üzerine bulguru ilave edip bir 5 dakika daha kavurmaya devam edelim.
  • Baharatlarını ekleyip, üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ilave edelim.
  • Altını kısıp 15 dakika kadar suyunu çekmesini bekleyelim.
  • Suyunu çeken ve göz göz olan pilavımızı demlemeye bırakalım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder