Mercimekli Bulgur Pilavı (İkili Şahane Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 2 su bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı margarin/ tereyağ
- Sıvıyağ
- Tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Mercimekli Bulgur Pilavı (İkili Şahane Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bulguru güzelce soğuk su ile yıkayalı ve süzelim.
- Margarini ve sıvı yağı tencereye alıp mercimekleri kavurmaya başlayalım.
- Kavrulan mercimeklerin üzerine bulguru ilave edip bir 5 dakika daha kavurmaya devam edelim.
- Baharatlarını ekleyip, üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ilave edelim.
- Altını kısıp 15 dakika kadar suyunu çekmesini bekleyelim.
- Suyunu çeken ve göz göz olan pilavımızı demlemeye bırakalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder