13 Mayıs 2023 Cumartesi

Milföy Çanağında Orman Kebabı Tarifi

 

Milföy Çanağında Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kuşbaşı et
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı bezeyle
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 1 su bardağı su

Üzerine;

  • 4 adet milföy
  • 1 adet yumurta sarısı

    Milföy Çanağında Orman Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 1 litre suda eti haşlayalım. Et suyunu çekince içerisine sıvı yağ ve soğan ekleyelim.
  • Daha sonra içerisine tereyağ ve salçasını ekleyelim. Patates ve havucu küp küp doğrayalım. Soğanların üzerine bezelye havuç ve patatesi dökelim kavuralım. Sonrasında biberleri ve domatesleri doğrayıp ekleyelim.
  • Son olarak sarımsak baharatlar ve tuzu ekleyelim biraz daha kavurup bir su bardağı suyunu ilave edelim.
  • Yemeğimiz kaynadıktan sonra 15 dakika kadar kısık ateşte bu şekilde pişirelim. Daha sonra fırın kaplarına bölüştürelim.
  • Üzerine milföy hamuru kapatıp yumurta sarısı sürelim ve fırına verelim milföyler kızarana kadar fırında kalacak.
  • Fırından çıkan kaseleri sıcak sıcak ters çevirelim o şekilde servis edelim deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder