Milföy Çanağında Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kuşbaşı et
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı bezeyle
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Kekik
- Karabiber
- Pulbiber
- 1 su bardağı su
Üzerine;
- 4 adet milföy
- 1 adet yumurta sarısı
Milföy Çanağında Orman Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 1 litre suda eti haşlayalım. Et suyunu çekince içerisine sıvı yağ ve soğan ekleyelim.
- Daha sonra içerisine tereyağ ve salçasını ekleyelim. Patates ve havucu küp küp doğrayalım. Soğanların üzerine bezelye havuç ve patatesi dökelim kavuralım. Sonrasında biberleri ve domatesleri doğrayıp ekleyelim.
- Son olarak sarımsak baharatlar ve tuzu ekleyelim biraz daha kavurup bir su bardağı suyunu ilave edelim.
- Yemeğimiz kaynadıktan sonra 15 dakika kadar kısık ateşte bu şekilde pişirelim. Daha sonra fırın kaplarına bölüştürelim.
- Üzerine milföy hamuru kapatıp yumurta sarısı sürelim ve fırına verelim milföyler kızarana kadar fırında kalacak.
- Fırından çıkan kaseleri sıcak sıcak ters çevirelim o şekilde servis edelim deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder