7 Mayıs 2023 Pazar

Reçelli Kurabiye (Kendisi Küçük Lezzeti Büyük) Tarifi

 

Reçelli Kurabiye (Kendisi Küçük Lezzeti Büyük) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı nişasta (mısır kullandım)
  • 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağına yakın un (kontrollü ekleyin)

Üzeri için;

  • Çilek reçeli (farklı reçel de kullanılabilir)
  • Pudra şekeri
  • İsteğe bağlı eritilmiş çikolata

    Reçelli Kurabiye (Kendisi Küçük Lezzeti Büyük) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alalım ve karıştıralım unu azar azar ilave ederek yoğuralım ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan küçük parçalar koparıp, elimizin içinde yuvarlayarak şekil verelim ve fırın kağıdı serili tepsiye dizelim.
  • Tepsiye dizdiğimiz kurabiyelerin üzerine oklavanın yada tahta kaşığın ucuyla hafifça bastırarak çukur oluşturalım.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede alt üst ayar fırında üzerleri beyaz kalacak ekilde pişirelim.
  • Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakalım, soğuyan kurabiyelerin üzerlerine biraz pudra şekeri serpelim ve çukur bölümüne çilek reçeli ile dolduralım.
  • Üzerine pudra şekeri serpelim ayrıca ben biraz çikolata eritip üzerlerine gezdirdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder