Reçelli Kurabiye (Kendisi Küçük Lezzeti Büyük) Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı nişasta (mısır kullandım)
- 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağına yakın un (kontrollü ekleyin)
Üzeri için;
- Çilek reçeli (farklı reçel de kullanılabilir)
- Pudra şekeri
- İsteğe bağlı eritilmiş çikolata
Reçelli Kurabiye (Kendisi Küçük Lezzeti Büyük) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alalım ve karıştıralım unu azar azar ilave ederek yoğuralım ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan küçük parçalar koparıp, elimizin içinde yuvarlayarak şekil verelim ve fırın kağıdı serili tepsiye dizelim.
- Tepsiye dizdiğimiz kurabiyelerin üzerine oklavanın yada tahta kaşığın ucuyla hafifça bastırarak çukur oluşturalım.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede alt üst ayar fırında üzerleri beyaz kalacak ekilde pişirelim.
- Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakalım, soğuyan kurabiyelerin üzerlerine biraz pudra şekeri serpelim ve çukur bölümüne çilek reçeli ile dolduralım.
- Üzerine pudra şekeri serpelim ayrıca ben biraz çikolata eritip üzerlerine gezdirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder