16 Mayıs 2023 Salı

Sütlü İrmikli Tatlı Tarifi

 

Sütlü İrmikli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet vanilya

Üzeri için;

  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • Toz antep fıstığı
  • Kremşanti

    Sütlü İrmikli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce tencereye 1 litre sütü, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı hindistan cevizini ekleyip karıştıralım.
  • Orta ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Koyulaşınca ocağın altını kapatalım.
  • İçine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 adet vanilya ekleyip karıştıralım.
  • Orta boy borcamı ıslatıp sıcak tatlımızı dökelim.
  • Yarım saat buzdolabında soğuduktan sonra üzerine hazır çikolata sosumuzu hazırlayıp dökelim.
  • Çikolata sosumuzda soğuduğunda üzerine 1 çay bardağı kadar hazırladığımız kremşantiyi sıkma poşetine koyun.
  • Üzerine sırayla sıkalım.
  • Kürdan yardımıyla da şekil verelim.
  • Kenarlarını da toz antep fıstığıyla süsleyip servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder