Sütlü İrmikli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet vanilya
Üzeri için;
- 1 paket hazır çikolata sosu
- Toz antep fıstığı
- Kremşanti
Sütlü İrmikli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce tencereye 1 litre sütü, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı hindistan cevizini ekleyip karıştıralım.
- Orta ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Koyulaşınca ocağın altını kapatalım.
- İçine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 adet vanilya ekleyip karıştıralım.
- Orta boy borcamı ıslatıp sıcak tatlımızı dökelim.
- Yarım saat buzdolabında soğuduktan sonra üzerine hazır çikolata sosumuzu hazırlayıp dökelim.
- Çikolata sosumuzda soğuduğunda üzerine 1 çay bardağı kadar hazırladığımız kremşantiyi sıkma poşetine koyun.
- Üzerine sırayla sıkalım.
- Kürdan yardımıyla da şekil verelim.
- Kenarlarını da toz antep fıstığıyla süsleyip servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder