Tam Kıvamında Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- 3 -4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 küp tavuk veya et bulyon
- Tuz
- 7 su bardağı sıcak su (bardak ölçü 250 ml)
Üzeri için;
- Tereyağ
- Kırmızı toz biber
Tam Kıvamında Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım. Tereyağ eridikten sonra yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip hafif kavuralım. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Ardından yıkanmış mercimeği ekleyip bir tur çevirelim. Son olarak sıcak su ekleyip düdüklü tencerenin ağzını kapatarak çorbamızı pişmeye bırakalım.
- Pişen mercimeğimize baharatları ekleyip blenderden pürüzsüz kıvam alana kadar geçirelim. 1-2 dakika daha kaynatıp, ocaktan alalım.
- Servis tabağına alıp, üzerine tereyağında kızdırdığımız toz biberli sostan gezdirelim. Afiyet olsun😋
Not:Kıvamı koyu olursa sıcak su ekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder