Terbiyeli Tavuk Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tavuk but
- 3 adet havuç
- 2 adet patates
- 3 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Yaklaşık 2 litre su
- 60 g tereyağı
- 30 g un
- 40 g şehriye
- 1/2 (yarım) limon
- 1 yumurta
- Tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber
Terbiyeli Tavuk Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk başta düdüklü tencereye veya derin bir tencereye tavuk butları, havuçları, patatesleri, soğanları ve sarımsakları ilave edin, suyu ve baharatları ekleyin ve haşlayın.
- Haşlandıktan sonra tavuk butları çıkarıp didikleyin.
- Şimdi bir tencerede geri kalan malzemeleri blenderden geçirin.
- Başka bir derin tencereye tereyağı eritip sonra unu ilave edip kavurun.
- Daha sonra suyu ilave edin ve kaynatın.
- Şehriyeleri ilave edin daha sonra haşlanmış ve didiklenmiş tavukları suya ilave edip karıştırın.
- Küçük bir kâseye bir yumurta, un ve limonu ilave edip karıştırın.
- Daha sonra çorbadan iki kepçe alıp terbiyeye ilave edip karıştırın. Sonradan çorbaya ilave edin.
- 5 dakika daha orta ateşte kaynatıp servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder