Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurtanın akı (sarısı üzerine)
- 1 su bardağı ayçiçeği yağı
- 1 paket yaş maya
- 1.5 çay bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı ılık süt
- 6 su bardağı un
- 150 gram margarin
Üzeri için;
- 2 adet yumurtanın sarısı
Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt ve suyu karıştırın. Üzerine maya ve şekeri ekleyip karıştırarak eritin.
- Unu geniş bir kaseye alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı karışımı, yağı ve tuzu ekleyip yoğurun. Gerekirse un ekleyin ve 40 dakika mayalanmaya bırakın.
- Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde açın. İçine 1 çay kaşığı kadar yumuşak margarin yerleştirip uçlarından büzerek yuvarlayın. 30 dakika daha bekletin.
- Hamurları uzatarak şerit haline getirin ve iki ucundan tutarak ters yöne doğru çevirerek bükün. Uçlarını birleştirerek simit şekli verin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 20 dakika ılık bir yerde bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu ve susam serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder