18 Haziran 2023 Pazar

Açma Tarifi

 

Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurtanın akı (sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 paket yaş maya
  • 1.5 çay bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 6 su bardağı un
  • 150 gram margarin

Üzeri için;

  • 2 adet yumurtanın sarısı

    Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt ve suyu karıştırın. Üzerine maya ve şekeri ekleyip karıştırarak eritin.
  • Unu geniş bir kaseye alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı karışımı, yağı ve tuzu ekleyip yoğurun. Gerekirse un ekleyin ve 40 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde açın. İçine 1 çay kaşığı kadar yumuşak margarin yerleştirip uçlarından büzerek yuvarlayın. 30 dakika daha bekletin.
  • Hamurları uzatarak şerit haline getirin ve iki ucundan tutarak ters yöne doğru çevirerek bükün. Uçlarını birleştirerek simit şekli verin.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 20 dakika ılık bir yerde bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu ve susam serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder