All-in-One Cooker Enginar Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet enginar
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)
All-in-One Cooker Enginar Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- All-in-One Cooker’ımızı 10 dakika soteleme programında çalıştıralım.
- Haznesine zeytinyağını aldıktan sonra doğradığımız soğanı ekleyerek biraz soteleyelim..
- Üzerine küçük küçük doğradığımız havuçları ilave edelim ve sotelemeye devam edelim.
- Ardından bezelye ve doğranmış patatesi ekleyerek karıştıralım.
- Sebzelerimizi soteledikten sonra enginarlarımızı sebzelerin üzerine yerleştirelim.
- Tuz, limon suyu ve sıcak suyu ekleyerek All-in-One Cooker’ımızın kapağını kapatalım.
- Enginar dolmalarımızı 40 kPa basınçlı pişirme programında 5 dakika pişirelim.
- Sürenin sonunda kapağını açalım. Enginarlarımızı çukur kısımları yukarıya bakacak şekilde tabağımıza alalım.
- Üzerine sebzelerimizden yerleştirelim.
- İnce kıyılmış dereotu ile süsledikten sonra enginar dolmalarımızı limon eşliğinde servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder