18 Haziran 2023 Pazar

Ballı Fındıklı Un Helvası Tarifi

 

Ballı Fındıklı Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 100 gram fındık (1 su bardağı)
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı bal

    Ballı Fındıklı Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavaya tereyağını alıp eritelim ardından iri olarak kırdığımız fındığı ekleyip 3-4 dakika kadar kavuralım. Unu ekleyip kavrulana kadar karıştıralım.
  • Kavrulan helvayı ocaktan alıp 5 dakika dinlendirelim. Balı ekleyip iyice karıştırıp yağlı kağıt serdiğimiz kabın içerisine döküp düzeltelim.
  • Buzdolabında 2 saat bekletelim. İster keserek ister dondurma kaşığı ile şekil verip servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder