Ballı Fındıklı Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 100 gram fındık (1 su bardağı)
- 1.5 su bardağı un
- 1 çay bardağı bal
Ballı Fındıklı Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavaya tereyağını alıp eritelim ardından iri olarak kırdığımız fındığı ekleyip 3-4 dakika kadar kavuralım. Unu ekleyip kavrulana kadar karıştıralım.
- Kavrulan helvayı ocaktan alıp 5 dakika dinlendirelim. Balı ekleyip iyice karıştırıp yağlı kağıt serdiğimiz kabın içerisine döküp düzeltelim.
- Buzdolabında 2 saat bekletelim. İster keserek ister dondurma kaşığı ile şekil verip servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder