Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 tepeleme yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası
- Yaklaşık 2,3 bardak un
Üzeri için;
- 1 paket çikolata
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Süslemek için isteğe göre;
- Hindistan cevizi
- Ceviz
Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce oda ısısında beklemiş olan tereyağını yoğurma kabımıza alalım içine sıvı yağ, pudra şekeri, nişasta koyalım iyice karıştıralım. Sonra yavaş yavaş unu ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde hamurlarımızı alalım ben çay bardağının ağız kısmıyla şekil verdim. Üzerlerine midye şekli verelim.
- Hamurlarımız bitince 180 derecelik fırında bir 10,15 dakika da kurabiyeler beyaz kalacak şekilde pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyeler soğuyana kadar benmari usulu çikolatamızı üzerine 1 kaşık sıvı yağ koyup eritelim.
- Soğuyan kurabiyeleri ilk önce eriyen çikolataya daha sonra istediğimiz gibi ceviz,hindistan cevizi gibi. Batırıp süsleyebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder