18 Haziran 2023 Pazar

Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 tepeleme yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası
  • Yaklaşık 2,3 bardak un

Üzeri için;

  • 1 paket çikolata
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Süslemek için isteğe göre;

  • Hindistan cevizi
  • Ceviz

    Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce oda ısısında beklemiş olan tereyağını yoğurma kabımıza alalım içine sıvı yağ, pudra şekeri, nişasta koyalım iyice karıştıralım. Sonra yavaş yavaş unu ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde hamurlarımızı alalım ben çay bardağının ağız kısmıyla şekil verdim. Üzerlerine midye şekli verelim.
  • Hamurlarımız bitince 180 derecelik fırında bir 10,15 dakika da kurabiyeler beyaz kalacak şekilde pişirelim.
  • Fırından çıkan kurabiyeler soğuyana kadar benmari usulu çikolatamızı üzerine 1 kaşık sıvı yağ koyup eritelim.
  • Soğuyan kurabiyeleri ilk önce eriyen çikolataya daha sonra istediğimiz gibi ceviz,hindistan cevizi gibi. Batırıp süsleyebiliriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder