Bayatlamayan Mayasız Üçgen Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı ve ya margarin
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un kontrollü ekleyelim
Arasına;
- Beyaz peynir
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
- Susam
Bardak ölçüm 250 ml
Bayatlamayan Mayasız Üçgen Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına kabartma tozu ve un hariç bütün sıvı malzemeleri ekleyip, karıştıralım. 3 su bardağı unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Kalan unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak hamur elde edelim. Kulak memesi kıvamında olmalı. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım.
- Bezeden tezgaha alıp çay tabağı büyüklüğünde elimizle açalım. Orta kısmına iç harçtan ekleyelim ve üç gen şekli verelim.
- Resimde görüldüğü gibi uç kısmından başlayarak kapatalım üçgen şekli verelim. Ardından alta kalan ucunu yukarı doğru alarak üçgen şekli vererek kapatalım.
- Bütün bezelere aynı işlemi uygulayalım. Birleştirdiğimiz kısmı alta gelecek şekilde tepsiye dizelim ve yumurta sarısını sürüp çatalla çizikler atalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder