Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane yufka
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- Beyaz peynir
- Maydanoz
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içerisine yumurta, süt, sıvı yağ, su ve tuzu ilave edip karıştıralım.
- Tepsimizin içerisine 1 tane yufkayı serelim üzerine sos dökelim ikinci yufkayı parçalar halinde birinci yufkanın üzerine yayalım ve üzerine sostan gezdirelim, bu işlemi iki buçuk kat olana kadar uygulayalım.
- İki buçuk kattan sonra beyaz peynir ve yemeklik doğradığımız maydanozu serpiştirelim.
- Ardından kalan 2. 5 yufkadan parçalar koparıp aralarına sos dökelim. Son katta da sos dökelim. 2 saat dinlendirelim. Ben geceden yapıp ertesi gün yumurta sarısı sürüp pişiriyorum.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder