19 Haziran 2023 Pazartesi

Bayatlamayan Poğaça Tarifi

 

Bayatlamayan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ (eritilmiş)
  • 2 adet yumurta (1 tane sarı üzerine sürülecek)
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( tepeleme değil)
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 3- 3.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı susam

İç malzemesi için;

  • 200 gr beyaz peynir / lor peyniri

    Bayatlamayan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eritilmiş ılınmış tereyağ ve yumurta kaseye alınır. Yumurtalardan bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılır.
  • Yoğurt, sirke, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozu eklenir. Tüm malzemeler karıştırılır.
  • Mısır unu ve kontrollu un ilavesi ile hamur yoğrulur. Bezelere ayrılır ve iç malzemesi koyularak kapatılır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.
  • 180 ° fansiz ayarda alt ve üstü kızarana kadar pişirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder