Bayatlamayan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ (eritilmiş)
- 2 adet yumurta (1 tane sarı üzerine sürülecek)
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz ( tepeleme değil)
- 1 su bardağı mısır unu
- 3- 3.5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı susam
İç malzemesi için;
- 200 gr beyaz peynir / lor peyniri
Bayatlamayan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Eritilmiş ılınmış tereyağ ve yumurta kaseye alınır. Yumurtalardan bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılır.
- Yoğurt, sirke, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozu eklenir. Tüm malzemeler karıştırılır.
- Mısır unu ve kontrollu un ilavesi ile hamur yoğrulur. Bezelere ayrılır ve iç malzemesi koyularak kapatılır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.
- 180 ° fansiz ayarda alt ve üstü kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder