19 Haziran 2023 Pazartesi

Mavi Haşhaşlı Şekerpare Tarifi

 

Mavi Haşhaşlı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 150 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı mavi haşhaş
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su (600 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

    Mavi Haşhaşlı Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Haşhaşlı şekerparenin şerbeti için uygun bir tencereye şekeri alalım.
  • Üzerine suyu ekleyerek karıştıralım ve şerbetimizi kaynamaya bırakalım.
  • 10 dakika kaynattığımız şerbetin içerisine limon suyunu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynayarak ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için yoğurma kabına tereyağını alalım.
  • Üzerine sıvı yağ, yumurta, irmik, pudra şekeri, mavi haşhaş, vanilya, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve unu ekleyerek güzelce yoğuralım.
  • Hazır olan hamurumuzdan parçalar kopartarak elimizle şekillendirelim.
  • Şekillendirdiğimiz hamurları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  • Şekerparelerimizin üzerine son olarak fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim ve çatalın tersi ile çizikler atalım.
  • Ardından önceden ısıtılmış 180 °C fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kurabiyelerimizi fırından alalım. Soğuyan şerbeti üzerine gezdirelim.
  • Haşhaşlı şekerparelerimizi şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakalım. Servis etmeden önce üzerlerini süsleyerek servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder