Mavi Haşhaşlı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 150 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- Yarım çay bardağı mavi haşhaş
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limon kabuğu
- 3,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su (600 ml)
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Mavi Haşhaşlı Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Haşhaşlı şekerparenin şerbeti için uygun bir tencereye şekeri alalım.
- Üzerine suyu ekleyerek karıştıralım ve şerbetimizi kaynamaya bırakalım.
- 10 dakika kaynattığımız şerbetin içerisine limon suyunu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynayarak ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- Hamuru için yoğurma kabına tereyağını alalım.
- Üzerine sıvı yağ, yumurta, irmik, pudra şekeri, mavi haşhaş, vanilya, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve unu ekleyerek güzelce yoğuralım.
- Hazır olan hamurumuzdan parçalar kopartarak elimizle şekillendirelim.
- Şekillendirdiğimiz hamurları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Şekerparelerimizin üzerine son olarak fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim ve çatalın tersi ile çizikler atalım.
- Ardından önceden ısıtılmış 180 °C fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen kurabiyelerimizi fırından alalım. Soğuyan şerbeti üzerine gezdirelim.
- Haşhaşlı şekerparelerimizi şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakalım. Servis etmeden önce üzerlerini süsleyerek servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder