Buzluk Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı veya margarin (oda ısısında yumuşamış)
- 2 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un (aldığı kadar un)
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
- Beyaz peynir
Buzluk Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz içine unun bir miktarını ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz unu kontrollü bir şekilde azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Un miktarı yumurtanın büyüklüğüne yoğurdun kıvamına ve unun cinsine göre değişiklik gösterir onun için hamur elimize yapışmaz olunca un eklemiyoruz.
- Hamuru 15 dakika oda ısısında dinlendiriyoruz.
- Daha sonra yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle açıyoruz istediğimiz içten koyup istediğimiz şekilde kapatıyoruz ben yuvarlak şekilde sevdiğim için o şekilde kapattım.
- Bir tepsiye buzdolabı poşeti veya streç film serip poğaçaları birbirine değmeyecek şekilde üzerine diziyoruz tekrar üzerini streç film veya buzdolabı poşeti ile kapatıyoruz buzluğa düz duracak şekilde yerleştiriyoruz.
- Poğaçalar donduktan sonra buzdolabı poşetlerine doldurup tekrar buzluğa koyuyoruz.
- İstediğimiz zaman istediğimiz miktarda çıkarıp çözülmeden üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Buzunun çözülmesini beklemeden önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder