Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurtanın akı
- 50 gram tereyağı veya teremyağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı sirke
İç harcı için;
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 5 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tepeleme domates salçası
- 1 -1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tutam karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç haç için; patatesleri haşlayıp ezin. Tavada yemeklik doğranan kuru soğanı zeytinyağ ile kavurun. Üzerine salçayıda ekleyip kavurduktan sonra patatesi ve baharatları ilave edip güzelce karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Sos için; yumurtanın akı, su, yağ, tereyağı ve sirkeyi güzelce karıştıralım.
- Yufkayı tezgaha serelim. Kenarlarından içe katlayıp hazırladığımız sosla hafifçe ıslatalım.
- İç harcından yufkanın kenarına yerleştirelim ve yufkayı rulo şeklinde saralım.
- Tüm yufkaları tepsiye yerleştirdikten sonra yumurta sarısını üzerine sürün.
- 190 derece fırında üzeri güzelce kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder