16 Haziran 2023 Cuma

Patatesli Börek Tarifi

 

Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurtanın akı
  • 50 gram tereyağı veya teremyağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı sirke

İç harcı için;

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 5 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme domates salçası
  • 1 -1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tutam karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

    Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç haç için; patatesleri haşlayıp ezin. Tavada yemeklik doğranan kuru soğanı zeytinyağ ile kavurun. Üzerine salçayıda ekleyip kavurduktan sonra patatesi ve baharatları ilave edip güzelce karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Sos için; yumurtanın akı, su, yağ, tereyağı ve sirkeyi güzelce karıştıralım.
  • Yufkayı tezgaha serelim. Kenarlarından içe katlayıp hazırladığımız sosla hafifçe ıslatalım.
  • İç harcından yufkanın kenarına yerleştirelim ve yufkayı rulo şeklinde saralım.
  • Tüm yufkaları tepsiye yerleştirdikten sonra yumurta sarısını üzerine sürün.
  • 190 derece fırında üzeri güzelce kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder