Üzeri Çilek Soslu Limonlu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 500 ml süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 adet limon rendesi
- 1 adet limonun suyu
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Çay kaşığı ucuyla zerdeçal
Üzeri için;
- 1 kase çilek
- 3 yemek kaşığı şeker
- Yarım tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Çeyrek çay bardağı su
Üzeri Çilek Soslu Limonlu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muhallebiyi yapacağımız bir tencereye limonun kabuklarını rendeleyelim. Rendelediğimiz limonu sıkıp ekleyelim.
- 500 ml sütü ilave ederken kesilmemesi için karıştırarak ilave edelim.
- Şeker, yumurta sarısı, un, nişasta ve zerdeçalı ekleyip, karıştıralım.
- Piştikten sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım, homojen bir kıvam elde edelim. İstenilen kalıplara paylaştırıp, dolaba kaldıralım.
- Çilek sosu için; çilekleri küçük küçük doğrayıp, üzerine şekeri ilave edip 5-6 dk kadar bekletelim.
- Başka bir kasede nişasta ve unu su ile açalım. Uygun bir tencereye beklettiğimiz çilekleri ve unlu nişastalı suyu döküp karıştıralım.
- Çilekli sosumuz soğuduktan sonra dinlendirdiğimiz limonlu muhallebilerin üzerine dökelim.
- Dolapta 2-3 saat dinlendirdikten sonra yazı karşılayacak serin lezzet hazır!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder