Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram oda ısısında teremyağ
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yaklaşık iki buçuk su bardağı un
- Arzuya göre vanilya
İç harcı için;
- Kahvaltılık çikolata ile ceviz kırığı yada süt reçeli (isteğinize bağlı başka şeyler de olabilir)
Ceviz Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Oda ısısındaki teremyağı ve şekeri bir kapta hafif krem haline gelene kadar spatula ile veya tel çırpıcı ile çırpın.
- 1 adet yumurtayı ekleyip karışıma yedirin.
- 1 çay kaşığı karbonatın üstüne 1 yemek kaşığı üzüm sirkesini koyup karıştırın ve karışıma ilave edin.
- Yaklaşık 2 bardak unu ekleyip önce spatula ile sonra elinizle ele yapışmayan yumuşak ama şekil alan bir kıvam olana kadar gerekirse un takviye ederek hamuru yoğurun.
- Hamurdan fındık büyüklüğünde veya kalıbın içine koyduğunuzda tam doldurmayıp kenarlarda iç tarafta biraz boşluk kalacak büyüklükte parçalar alıp yuvarlak şekil verin.
- Ceviz kurabiye kalıbını hafifçe yağlayıp ocağı açın.
- Kurabiye hamurlarında yerleştirip bastırın.
- Önlü arkalı hafif renk alıp pişinceye kadar pişirin. Yaklaşık her tarafı 2-3 dakika.
- Ocağın altını çok fazla açmayın aşırıda kısmayın orta karar olsun. Bir iki seferde daha iyi alışırsınız.
- İçilerine kahvaltılık çikolata koyup kapatın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder