Çörekotlu Mini Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşak tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 tatlı kaşığı çörek otu
- 3 su bardağına yakın un
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- Susam-çörek otu
Çörekotlu Mini Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Yavaş yavaş kontrollü bir şekilde un ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan fındıktan biraz büyük olacak şekilde minik parçalar alarak yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Üzeri için ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam çörekotu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar 30-35 dk pişirelim.
Kıyır kıyır ağızda dağılan lokmalık kurabiyelerimiz hazır.
Soğuduktan sonra çift kilitli poşette veya saklama kabında buzluğa kaldırabilir, istediğiniz zaman çıkarıp tazecik ikram edip tüketebilirsiniz. Buzluğunuzdan eksik etmeyeceğiniz bir kurabiye inanın💯 şimdiden ellerinize sağlık
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder